Projekt CULREM naslavlja skupne teritorialne izzive programa na področju boljšega poznavanja, navezovanja stikov s ciljem skupnega sodelovanja na področju izobraževanja.

Skozi projekt bomo skupaj s partnerji na igriv in neformalen način seznanili otroke in mladino, pa tudi odrasle s tematiko skupne zgodovine Koroške in Slovenije skozi lutkovno in gledališko predstavo. Pri tem bomo spodbujali povezovalni pogled na mejo in skupni nadregionalni življenjski prostor. Obe predstavi bosta na ustvarjalen in duhovit način predstavili znanstveno in pedagoško opredeljene teme, pripravljene posebej za projekt na obeh straneh meje. Vsebina predstav bo podana na način, da bo gledalce in udeležence spodbujala k dolgoročnemu razmišljanju. Na ta način bo projekt omogočil vključujoče sožitje na obmejnem območju v skupni sedanjosti in prihodnosti – prek novih skupnih konstrukcij skupne, vključujoče preteklosti, ki je predolgo delila prebivalstvo obmejne regije.

V društvu za strpne odnose Eksena smo skupaj s projektnimi partnerji v okviru Interreg projekta naslovili teritorialne izzive na področju boljšega poznavanja, navezovanja stikov s ciljem skupnega sodelovanja na področju izobraževanja.
Za širšo javnost smo pripravili dve predstavi, ki na neformalen način naslavljata skupno zgodovino Koroške in Slovenije in ji skozi naslavljanje znanstvenih in pedagoških tem dajeta posebno vrednost in pomen.
V ta namen vas vljudno vabimo na dogodek v okviru projekta CULREM – Vključujoča kultura spominjanja in čezmejno sodelovanje na področju izobraževanja in uprizoritvene umetnosti, kjer bo lutkovna skupina Eksena z Vilo Ekseno predstavila lutkovno predstavo “Resnica o knežjem kamnu”, Ljudska šola ob Vrbi pa dramsko igro “Naše je naše”. Obe predstavi sta primerni za otroke stare od 6-12 let in pedagoške delavce, hkrati pa odpirajo pomembne zgodovinske teme in verjamemo, da bodo navdušile tudi odrasle.
Dogodek bo potekal v četrtek, 23.5.2024 od 10. do 13.30 ure v Slovenj Gradcu (Hostel Slovenj Gradec, Ozare 18, 2380 Slovenj Gradec).
Zaradi lažje organizacije dogodka vas vljudno prosimo, da svojo udeležbo sporočite na naš e-mail naslov info@drustvo-eksena.si.
Vljudno vabljeni!